joi, 4 august 2016

Salata cu ficat si branza

Salata cu ficat si branza este un aperitiv foarte consistent care poate sta în frigider timp de doua zile, fara asi pierde gustul.
Salata cu ficat si branza

Ingredientele pentru salata sunt in armonie unele cu altele. Aroma pronuntata de ficat de porc, care domina, de exemplu, pateul de ficat , se simte mai putin.

Ingrediente :
- 500 de grame de ficat de porc fiert
- 300 g de branza
- 3 cepe
- 300 g de maioneza
- 1 fir de patrunjel pentru decorare

Ficatul de porc se fierbe in apa sarata 25-30 de minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Se curata ceapa de coaja.
Se taie ceapa in jumatati de inele. In cazul în care ceapa este foarte mare, este mai bine sa se taie inele inca pe jumate.
Avem nevoie sa eliminam gustul de ceapa.
Se pune ceapa intr-o cratita, se toarna 5 linguri de otet, se adauga apa si se pune pe un foc lent. Atunci cand continutul vasului ajunge la fierbere, opriti si lasati sa se raceasca. Ceapa va avea un gust placut acru.
In timp ce ceapa se raceste, se prepara celelalte ingrediente. Branza se da pe o razatoare mare.
Se scot venele de pe ficat si se da pe razatoarea mare. Se toarna intr-un castron cu branza impreuna cu ficatul.
Se scurg inelele de ceapa marinate si se pun intr-un bol impreuna cu maioneza, branza si ficatul.
Se amestecă bine si se orneaza cu patrunjel.

Salata cu ficat si branza e gata pentru servire.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu