Ciorba cu carnati - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Ingrediente pt 8 porţii de ciorba cu carnati:400 g smantana
2 carnati de casa
2 cepe
1 ardei gras
2 radacini de patrunjel
1 ou
sare, piper, verdeaţă, oţet
Mod de preparare:
Carnatii de casa se taie rondele si se pun intr-o tigaie de teflon fara ulei, la foc mediu. Se lasa sa se rumeneasca, amestecând din cand în cand ca sa nu se arda.
Intr-o oala se pun la fiert în apa cu sare legumele spalate, curatate si tocate marunt. Cand legumele sunt fierte, se adauga carnatii bine rumeniti si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se bate oul într-un vas, se adauga smantana, sare si piper si se amesteca bine. Peste compozitie se toarna 3 polonice de supa fierbinte, rand pe rand, amestecand bine de fiecare data, pentru a nu se strica oul.
Se ia ciorba de pe foc, se pune compozitia de ou si smantana, se amesteca si se adauga verdeata tocata marunt. Se acreste cu otet, dupa gust. Se serveste calda, cu ardei iuti în otet.
A incercat cineva reteta aceasta de ciorba cu carnati?
RăspundețiȘtergere