marți, 30 iulie 2013

Ceafa de porc in bere

Ceafa de porc in bere - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Reteta "Ceafa de porc în bere"
Ceafa de porc în bere
Ingrediente pentru 4 Porţii de ceafa de porc in bere:
300 ml bere, 1 kg ceafă de porc, 2 morcovi,2 rădăcini de ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 4 căţei de usturoi, boabe de struguri, sare, piper, busuioc verde, ulei

Garnitura: 200 g fasole verde,100 g struguri, 100 g unt, 2 morcovi, zahăr, sare.

Modul de preparare a cefei de porc in bere:
Se spală carnea. Se presară cu sare, piper şi busuioc tocat. Se aşază în tavă împreună cu morcovii, ţelina, usturoiul şi pătrunjelul curăţate. Se stropeşte cu ulei şi se toarnă berea. Se coace 80 minute la foc moderat. Se adaugă apă minerală, dacă scade la copt.
Se scot legumele din tavă, se pasează şi se amestecă cu 2 linguri din baiţul în care s-a copt friptura. Se serveşte friptura cu acest sos de ţelină.
Se fierb 10 minute legumele pentru garnitură, se scot, se scurg şi se sotează cu unt, sare şi ½ linguriţă de zahăr.
Se serveşte friptura cu garnitură de legume şi sosul de ţelină. Se ornează cu boabe de struguri.

 
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Un comentariu: